Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde kalfsoesters met cantharellen
PT15M
Gegrilde kalfsoesters met cantharellen
Een heerlijk gegrilde kalfsoesters met cantharellen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde kalfsoesters met cantharellen te bereiden
Doe de vier kalfsoesters in -het liefst - een metalen schaal / bak (b.v. Gastronorm) en giet hier zoveel melk dat het vlees ruim onderstaat.
Dek dit af met folie en plaats dit 24 uur in de koeling.
Dep de kalfsoesters droog met keukenpapier.
Maak de cantharellen schoon en snijdt deze in reepjes.
Kruidt het vlees met zout en peper, maar let op: niet teveel peper omdat de catharellen al een peperige smaak hebben.
Doe boter in de pan en gril het vlees tegelijk met de cantharellen mooi bruin van kleur en totdat deze nog soepel van binnen is.
Serveer dit op een bord met wat verse bieslook.
Dek dit af met folie en plaats dit 24 uur in de koeling.
Dep de kalfsoesters droog met keukenpapier.
Maak de cantharellen schoon en snijdt deze in reepjes.
Kruidt het vlees met zout en peper, maar let op: niet teveel peper omdat de catharellen al een peperige smaak hebben.
Doe boter in de pan en gril het vlees tegelijk met de cantharellen mooi bruin van kleur en totdat deze nog soepel van binnen is.
Serveer dit op een bord met wat verse bieslook.