Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde kip met limoen - gembersaus
PT30M
Gegrilde kip met limoen - gembersaus
Een heerlijk gegrilde kip met limoen - gembersaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde kip met limoen - gembersaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mosterd met de gember, bruine suiker en wat tabasco. Pers hier het sap van een halve limoen boven uit en roer alles goed door.
Meng alle fijngesneden groenten samen met de knoflook in een ovenschaal en bestrooi ze met wat zout en peper alvorens er de olie en sesamolie doorheen te mengen.
Rooster de groenten, af en toe omscheppend, in 15 minuten gaar in de oven (200°). Doe de groenten bij het mosterdmengsel. Haal hier een soeplepel saus met groenten af en pureer met de staafmixer of blender.
Bestrooi de kippenfilets met zout en peper en bestrijk ze licht met wat olie. Gril ze in de grillpan en bestrijk ze net voor ze klaar zijn met wat van de gepureerde saus. Bak de kip nog een paar seconden aan beide kanten.
Schep voor het serveren nog een lepel saus over de kip en garneer met peterselie. Lekker me een frisse komkommersalade en Marokkaans brood.
Meng alle fijngesneden groenten samen met de knoflook in een ovenschaal en bestrooi ze met wat zout en peper alvorens er de olie en sesamolie doorheen te mengen.
Rooster de groenten, af en toe omscheppend, in 15 minuten gaar in de oven (200°). Doe de groenten bij het mosterdmengsel. Haal hier een soeplepel saus met groenten af en pureer met de staafmixer of blender.
Bestrooi de kippenfilets met zout en peper en bestrijk ze licht met wat olie. Gril ze in de grillpan en bestrijk ze net voor ze klaar zijn met wat van de gepureerde saus. Bak de kip nog een paar seconden aan beide kanten.
Schep voor het serveren nog een lepel saus over de kip en garneer met peterselie. Lekker me een frisse komkommersalade en Marokkaans brood.