Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde kipfilet met basilicumsalsa
PT30M
Gegrilde kipfilet met basilicumsalsa
Een heerlijk gegrilde kipfilet met basilicumsalsa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sparretail.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde kipfilet met basilicumsalsa te bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Wrijf de kipfilets in met citroensap, kruid met peper en zout en laat even rusten.
Pureer in de keukenrobot de basilicum samen met de knoflook en de yoghurt tot een gladde saus.
Bestrijk de tomaten met olijfolie, kruid met peper en zout en plaats onder een hete grill tot ze gaan barsten.
Bestrijk de grillpan met olijfolie en rooster hierin de kipfilets aan beide zijden in 10 min. goudbruin en gaar.
Snij de kipfilets schuin in dikke plakken en verdeel over voorverwarmde borden, schep er de basilicumsalsa naast en serveer met de gegrilde tomaatjes.
Wrijf de kipfilets in met citroensap, kruid met peper en zout en laat even rusten.
Pureer in de keukenrobot de basilicum samen met de knoflook en de yoghurt tot een gladde saus.
Bestrijk de tomaten met olijfolie, kruid met peper en zout en plaats onder een hete grill tot ze gaan barsten.
Bestrijk de grillpan met olijfolie en rooster hierin de kipfilets aan beide zijden in 10 min. goudbruin en gaar.
Snij de kipfilets schuin in dikke plakken en verdeel over voorverwarmde borden, schep er de basilicumsalsa naast en serveer met de gegrilde tomaatjes.
fijnproever zegt: