KookJij

Gegrilde kipfilet met basilicumsalsa

Een heerlijk gegrilde kipfilet met basilicumsalsa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: sparretail.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde kipfilet met basilicumsalsa te bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Wrijf de kipfilets in met citroensap, kruid met peper en zout en laat even rusten.

Pureer in de keukenrobot de basilicum samen met de knoflook en de yoghurt tot een gladde saus.

Bestrijk de tomaten met olijfolie, kruid met peper en zout en plaats onder een hete grill tot ze gaan barsten.

Bestrijk de grillpan met olijfolie en rooster hierin de kipfilets aan beide zijden in 10 min. goudbruin en gaar.

Snij de kipfilets schuin in dikke plakken en verdeel over voorverwarmde borden, schep er de basilicumsalsa naast en serveer met de gegrilde tomaatjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je chris;)
chris

chris zegt:
Een hele lekkere! Een eerlijk simpel recept zonder 1/2 mm, 1/2 gram, 33 minuten braden, mini cc en andere onzin! Niet klieren, maar koken. Zo hoort het.