KookJij

Gegrilde kreeft

Een heerlijk gegrilde kreeft recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde kreeft te bereiden

Kreeft zit verschanst in een keihard en taai pantser om z'n delicate en zachte vulling te beschermen. Kreeft wordt door zijn voorkomen en smaak 'de keizer van de zee' genoemd.
Verwarm de grill in 7 minuten voor. De kreeften intussen in de lengte doorsnijden en het vlees los maken uit het pantser. In stukken snijden en weer terug doen in het pantser. Het sjalotje hakken en samen met wijn en gekneusde peperkorrels aan de kook brengen en in laten koken tot er nog maar per persoon een kwart eetlepel vocht over is. Het vocht zeven en af laten koelen. De eidooiers samen met het vocht au bain-marie schuimig slaan. De boter laten smelten en dit scheutje voor scheutje door het dooiermengsel kloppen, zodat een mooie gebonden saus ontstaat. De saus op smaak brengen met peper, zout en tuinkruiden.

De stukken kreeft door de saus halen en weer in het pantser leggen. De kreeft onder de ovengrill in ongeveer 5 minuten door en door warm laten worden. De kreeft direct samen met de rest van de saus serveren.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

stephanie

stephanie zegt:
kun je de kreeft algekookt kopen en wat eet je er bij
Monique

Monique zegt:
Ik heb kreeften bereid volgens dit recept. We waren met 4 personen en vonden geweldig lekker!
patrick

patrick zegt:
als je de darmen verwijderd moet je deze vermengen met 1 eetl gemalen knoflook, 10 gram bloem en boter. doe e prov. kruiden bij en peper en zout meng dit. grill de kreeft in een pan totdat de kreeft rood is. houd de scharen goed in de olie zodat het vlees in de scharen ook gaar is. vervolgens smeer je de kreeft in met het mengsel en de vetstof. doe de kreeft in de oven op 180 C ong. 7 min serveer het op een bedje van sla. met vriendelijke groet Patrick Arts
Danny

Danny zegt:
Klinkt goed maar hoe lang en met wat moet ik de kreeft koken. met vriendelijke groet Dannny