Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde kreeft
PT30M
Gegrilde kreeft
Een heerlijk gegrilde kreeft recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde kreeft te bereiden
Kreeft zit verschanst in een keihard en taai pantser om z'n delicate en zachte vulling te beschermen. Kreeft wordt door zijn voorkomen en smaak 'de keizer van de zee' genoemd.
Verwarm de grill in 7 minuten voor. De kreeften intussen in de lengte doorsnijden en het vlees los maken uit het pantser. In stukken snijden en weer terug doen in het pantser. Het sjalotje hakken en samen met wijn en gekneusde peperkorrels aan de kook brengen en in laten koken tot er nog maar per persoon een kwart eetlepel vocht over is. Het vocht zeven en af laten koelen. De eidooiers samen met het vocht au bain-marie schuimig slaan. De boter laten smelten en dit scheutje voor scheutje door het dooiermengsel kloppen, zodat een mooie gebonden saus ontstaat. De saus op smaak brengen met peper, zout en tuinkruiden.
De stukken kreeft door de saus halen en weer in het pantser leggen. De kreeft onder de ovengrill in ongeveer 5 minuten door en door warm laten worden. De kreeft direct samen met de rest van de saus serveren.
Verwarm de grill in 7 minuten voor. De kreeften intussen in de lengte doorsnijden en het vlees los maken uit het pantser. In stukken snijden en weer terug doen in het pantser. Het sjalotje hakken en samen met wijn en gekneusde peperkorrels aan de kook brengen en in laten koken tot er nog maar per persoon een kwart eetlepel vocht over is. Het vocht zeven en af laten koelen. De eidooiers samen met het vocht au bain-marie schuimig slaan. De boter laten smelten en dit scheutje voor scheutje door het dooiermengsel kloppen, zodat een mooie gebonden saus ontstaat. De saus op smaak brengen met peper, zout en tuinkruiden.
De stukken kreeft door de saus halen en weer in het pantser leggen. De kreeft onder de ovengrill in ongeveer 5 minuten door en door warm laten worden. De kreeft direct samen met de rest van de saus serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Monique zegt:
patrick zegt:
stephanie zegt: