Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde paprikasalade
PT60M
Gegrilde paprikasalade
Een heerlijk gegrilde paprikasalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde paprikasalade te bereiden
Verwarm de grill voor.
Halveer de paprika's en verwijder de zaden en zaadlijsten.
Druk de paprika's plat met uw handpalm en bestrijk de schilkant licht met olie.
Leg de paprika's op een rooster onder de grill.
Grill de paprika's tot het vel goed is geschroeid.
Keer ze niet om.
Wikkel de paprika's in een schone doek en leg ze ca. 15-20 minuten terzijde.
Haal de paprika's uit de doek en trek met een scherp mesje het velletje van het vruchtvlees.
Snijd de paprika's in reepjes of in stukjes van 2,5 cm.
Meng de resterende olie met de azijn en zout en peper.
Leg de paprika's op een dienschaal en giet de dressing erover.
Strooi de knoflook en ui erover.
Laat de salade ca. 30 minuten staan alvorens te serveren.
Halveer de paprika's en verwijder de zaden en zaadlijsten.
Druk de paprika's plat met uw handpalm en bestrijk de schilkant licht met olie.
Leg de paprika's op een rooster onder de grill.
Grill de paprika's tot het vel goed is geschroeid.
Keer ze niet om.
Wikkel de paprika's in een schone doek en leg ze ca. 15-20 minuten terzijde.
Haal de paprika's uit de doek en trek met een scherp mesje het velletje van het vruchtvlees.
Snijd de paprika's in reepjes of in stukjes van 2,5 cm.
Meng de resterende olie met de azijn en zout en peper.
Leg de paprika's op een dienschaal en giet de dressing erover.
Strooi de knoflook en ui erover.
Laat de salade ca. 30 minuten staan alvorens te serveren.