Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde tonijn met voorjaarsgroenten (zie opm)
PT25M
Gegrilde tonijn met voorjaarsgroenten (zie opm)
Een heerlijk gegrilde tonijn met voorjaarsgroenten (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ad Janssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde tonijn met voorjaarsgroenten (zie opm) te bereiden
BEREIDING
Schil de groene asperges en snijd in kleine stukjes en kook deze af in water met zout
Maak de peultjes schoon en blancheer deze tot ze beetgaar zijn
Snijd de tonijn in dunne plakjes en besprenkel met olijfolie en gril deze snel (zorg dat deze niet te droog wordt)
Was de sla en pluk de mooie binnenste blaadjes eruit
Snijd de pancetta in dunne reepjes
Breng water met azijn aan de kook en pocheer hierin de eieren
Breng de groene groenten op smaak met het sjalotje en het pepertje en de truffeldressing en de reepjes pancetta
Rangschik de groenten en de gegrilde tonijn op een bord en leg het gepocheerd ei hierop
Bestrooi het geheel met de geroosterde sesamzaadjes
Schil de groene asperges en snijd in kleine stukjes en kook deze af in water met zout
Maak de peultjes schoon en blancheer deze tot ze beetgaar zijn
Snijd de tonijn in dunne plakjes en besprenkel met olijfolie en gril deze snel (zorg dat deze niet te droog wordt)
Was de sla en pluk de mooie binnenste blaadjes eruit
Snijd de pancetta in dunne reepjes
Breng water met azijn aan de kook en pocheer hierin de eieren
Breng de groene groenten op smaak met het sjalotje en het pepertje en de truffeldressing en de reepjes pancetta
Rangschik de groenten en de gegrilde tonijn op een bord en leg het gepocheerd ei hierop
Bestrooi het geheel met de geroosterde sesamzaadjes