Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
PT40M
Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
Een heerlijk gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze op een bord en bestrooi met zout. Schep de couscous om met de rozijnen, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout en het sinaasappelsap. Schenk er 300 mililiter kokend water op en dek af. Maal het basilicum in de keukenmachine fijn met het limoensap, de honing en 4 eetlepels olie. Kwast de tomaatjes in met de rest van de olie. Bestrooi ze met zout en peper en rooster ze 10 minuten in de oven. Wrijf de tonijn in met chilipoeder en zout. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn op hoog vuur in 2 minuten per kant lichtbruin van buiten en rosé van binnen. Verdeel de couscous over 8 borden en leg er de tonijn en tomaatjes op. Besprenkel met de basilicumsaus en bestrooi met de pijnboompitten.