Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde vijgen met honingdressing
PT40M
Gegrilde vijgen met honingdressing
Een heerlijk gegrilde vijgen met honingdressing recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gegrilde vijgen met honingdressing te bereiden
1. Boen de citroenen goed schoon met heet water. Schil met een dunschiller en snij 1 schil in fijne reepjes. Pers de twee citroenen uit. Hak de basilicumblaadjes. Laat de peperbessen uitlekken, plet ze met een vork.
2. Meng het citroensap met 4 eetlepels olijfolie en de honing. Roer goed glad. Voeg er de peperbessen en het basilicum aan toe.
3. Halveer de vijgen, bestrijk de snijkant lichtjes met olie en leg ze 4 tot 6 minuten met deze kant op de barbecue.
4. Schik ze op een serveerschaal. Laat 30 minuten marineren alvorens op te dienen.
2. Meng het citroensap met 4 eetlepels olijfolie en de honing. Roer goed glad. Voeg er de peperbessen en het basilicum aan toe.
3. Halveer de vijgen, bestrijk de snijkant lichtjes met olie en leg ze 4 tot 6 minuten met deze kant op de barbecue.
4. Schik ze op een serveerschaal. Laat 30 minuten marineren alvorens op te dienen.