Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zalm met tomatenvinaigrette
PT20M
Gegrilde zalm met tomatenvinaigrette
Een heerlijk gegrilde zalm met tomatenvinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zalm met tomatenvinaigrette te bereiden
Laat de grillplaat goed heet worden.
Bestrijk de gepeperde en gezouten zalm met olijfolie.
Leg de vis op de grill.
Laat 2 minuten grillen langs elke kant.
Steek de vis dan gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de sjalot zeer fijn en meng met de tomaten.
Meng er ook de gehakte peterselie onder.
Peper en zout.
Giet er de olijfolie en de azijn bij en meng.
Overgiet de zalm met de tomatenvinaigrette en serveer.
Bestrijk de gepeperde en gezouten zalm met olijfolie.
Leg de vis op de grill.
Laat 2 minuten grillen langs elke kant.
Steek de vis dan gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de sjalot zeer fijn en meng met de tomaten.
Meng er ook de gehakte peterselie onder.
Peper en zout.
Giet er de olijfolie en de azijn bij en meng.
Overgiet de zalm met de tomatenvinaigrette en serveer.