Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zeewolf met courgette en kerstomaat in een vinaigrette van bonenkruid
PT40M
Gegrilde zeewolf met courgette en kerstomaat in een vinaigrette van bonenkruid
Een heerlijk gegrilde zeewolf met courgette en kerstomaat in een vinaigrette van bonenkruid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zeewolf met courgette en kerstomaat in een vinaigrette van bonenkruid te bereiden
Reinig de boontjes (verwijder de vliesjes en puntjes), blancheer ze in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
Gaar het bonenkruid in olijfolie, kruid met peper en zout, druk door een zeef en laat koud worden. Vermeng er enkele druppels aceto-balsamico door en enkele in reepjes gesneden boontjes.
Snij de courgette en de tomaten in dunne plakjes en bak ze aan weerszijden in een tefalpan. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Wentel de zeewolffilets in olijfolie, gekruid met Provençaalse kruiden, en kleur ze op de grill in ruitjespatroon. Plaats de geroosterde vismoten op een bakplaat, kruid met peper en zout en laat ze ongeveer 5 minuten verder garen in de oven op 180° C.
Garnituur: wrijf een vel brique deeg in met eigeel, kruid met peper en strooi er maan- en sesamzaadjes over. Bak ze inde oven 1 minuut op 180°C.
Schik de plakjes tomaat en courgette dakpansgewijze in het midden van het bord. Verdeel de boontjes erover. Schik de gegrilde zeewolfmoot erop en garneer met het brique deeggebakje. Lepel de bonenkruidvinaigrette er rond afwisselend met de radijsjes.
Gaar het bonenkruid in olijfolie, kruid met peper en zout, druk door een zeef en laat koud worden. Vermeng er enkele druppels aceto-balsamico door en enkele in reepjes gesneden boontjes.
Snij de courgette en de tomaten in dunne plakjes en bak ze aan weerszijden in een tefalpan. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Wentel de zeewolffilets in olijfolie, gekruid met Provençaalse kruiden, en kleur ze op de grill in ruitjespatroon. Plaats de geroosterde vismoten op een bakplaat, kruid met peper en zout en laat ze ongeveer 5 minuten verder garen in de oven op 180° C.
Garnituur: wrijf een vel brique deeg in met eigeel, kruid met peper en strooi er maan- en sesamzaadjes over. Bak ze inde oven 1 minuut op 180°C.
Schik de plakjes tomaat en courgette dakpansgewijze in het midden van het bord. Verdeel de boontjes erover. Schik de gegrilde zeewolfmoot erop en garneer met het brique deeggebakje. Lepel de bonenkruidvinaigrette er rond afwisselend met de radijsjes.