DIEN OP:
Smeer op de spiegel van het bord een hoeveelheid pistousaus en leg daarop de stukken vis.
Leg dan op elk stuk vis en stukje walnootboter.
Geef hierbij een tomatensalade.
Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde Heilbot met Pistou en Walnootboter
PT120M
Gegrillde Heilbot met Pistou en Walnootboter
Een heerlijk gegrillde heilbot met pistou en walnootboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde Heilbot met Pistou en Walnootboter te bereiden
1).Meng zout met de suiker en smeer daarmee de visfilets goed in en laat die een half uur staan. Daarna wordt de vis afgespoeld en met keukenpapier drooggedept.
2).Meng in een kom de roomboter, die zacht geroerd wordt met de fijn gemaakte walnoot, jeneverbes, ham,
sinaasappelrasp, venkel en limoensap. Smeer dit op een stuk plastic in een rechthoek van 8 - 15 cm en leg dit in de ijskast tot het hard is geworden. Verdeel het daarna in 4 stukken.
3).Doe de gepelde teentjes knoflook in een sauspannetjes met water en breng het water aan de kook. Gooi het water dan weg. Doe dat nog eens en voor de derde maal. Alleen na de derde maal 2 eetlepels van het kookwater bewaren.
4).De gekookte knoflook gaat in de keukenblender met 1 eetlepel raapzaadolie en 2 eetlepels olijfolie. Dit wordt gepureerd tot het een mooie homogene gladde zalf is geworden. We zetten dit weg in een kommetje.
5).We doen nu alle groene kruiden in de blender en maken hiervan met de pulse-knop een fijne pulpachtige massa.
6).Tijdens een draaiende machine gaat daarbij de olijfolie, dan de raapzaadolie, vervolgens de kaas, de citroenrasp en het citroensap en tenslotte de knoflookzalf. Dit brengen we op smaak met peper en zout en zetten het apart.
7).Verhit een grill-pan en bestrijk de pan en de vis lichtjes met olie. Laat de vis aan elke zijde 6 minuten grillen en haal de grillpan dan van het vuur af.
2).Meng in een kom de roomboter, die zacht geroerd wordt met de fijn gemaakte walnoot, jeneverbes, ham,
sinaasappelrasp, venkel en limoensap. Smeer dit op een stuk plastic in een rechthoek van 8 - 15 cm en leg dit in de ijskast tot het hard is geworden. Verdeel het daarna in 4 stukken.
3).Doe de gepelde teentjes knoflook in een sauspannetjes met water en breng het water aan de kook. Gooi het water dan weg. Doe dat nog eens en voor de derde maal. Alleen na de derde maal 2 eetlepels van het kookwater bewaren.
4).De gekookte knoflook gaat in de keukenblender met 1 eetlepel raapzaadolie en 2 eetlepels olijfolie. Dit wordt gepureerd tot het een mooie homogene gladde zalf is geworden. We zetten dit weg in een kommetje.
5).We doen nu alle groene kruiden in de blender en maken hiervan met de pulse-knop een fijne pulpachtige massa.
6).Tijdens een draaiende machine gaat daarbij de olijfolie, dan de raapzaadolie, vervolgens de kaas, de citroenrasp en het citroensap en tenslotte de knoflookzalf. Dit brengen we op smaak met peper en zout en zetten het apart.
7).Verhit een grill-pan en bestrijk de pan en de vis lichtjes met olie. Laat de vis aan elke zijde 6 minuten grillen en haal de grillpan dan van het vuur af.