Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballen
PT40M
Gehaktballen
Een heerlijk gehaktballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henk mulder
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballen te bereiden
Snipper het uitje fijn en fruit het in een beetje olie tot het bruin begint te worden. Mag redelijk bruin worden maar natuurlijk niet verbranden.
Doe ondertussen de gehakt, het ei, ca. 2 theelepels zout (een beetje afhankelijk van wat je een theelepel vindt) en de kruiden in een kom en meng deze goed.
Meng zodra de uitjes bruin zijn deze door de gehakt en maak daar 4 ballen van.
Bak de ballen in ca. 30 minuten in een beetje olie of margarine in een open pan. Eerst even op hoog vuur rondom mooi bruin bakken en daarna op een laag vuurtje gaar laten worden.
Af en toe de ballen draaien en goed opletten dat ze niet aanbranden. Geen water toevoegen tijdens het bakken. We willen immers gebakken gehaktbal en geen soepballen.
Doe ondertussen de gehakt, het ei, ca. 2 theelepels zout (een beetje afhankelijk van wat je een theelepel vindt) en de kruiden in een kom en meng deze goed.
Meng zodra de uitjes bruin zijn deze door de gehakt en maak daar 4 ballen van.
Bak de ballen in ca. 30 minuten in een beetje olie of margarine in een open pan. Eerst even op hoog vuur rondom mooi bruin bakken en daarna op een laag vuurtje gaar laten worden.
Af en toe de ballen draaien en goed opletten dat ze niet aanbranden. Geen water toevoegen tijdens het bakken. We willen immers gebakken gehaktbal en geen soepballen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Schaas zegt:
elisabeth zegt: