Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus
PT30M
Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus
Een heerlijk gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus te bereiden
Snijd het brood in blokjes en besprenkel ze met melk of water.
Laat dit even weken.
Vermeng ondertussen alle andere ingrediënten voor de balletjes en kneed hier het natte brood gelijkmatig door.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een schaal.
Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
Neem ze uit de pan en roerbak in hetzelfde bakvet de paprika, knoflook en chilipoeder.
Voeg de tomatenblokjes toe en voeg wat zout en eventueel wat peper toe.
Voeg alle balletjes met aanhangende jus toe en laat de saus circa 10 minuten op lage stand pruttelen
Laat dit even weken.
Vermeng ondertussen alle andere ingrediënten voor de balletjes en kneed hier het natte brood gelijkmatig door.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een schaal.
Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
Neem ze uit de pan en roerbak in hetzelfde bakvet de paprika, knoflook en chilipoeder.
Voeg de tomatenblokjes toe en voeg wat zout en eventueel wat peper toe.
Voeg alle balletjes met aanhangende jus toe en laat de saus circa 10 minuten op lage stand pruttelen