Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in zoete saus
PT45M
Gehaktballetjes in zoete saus
Een heerlijk gehaktballetjes in zoete saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Johan Franken
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ad
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in zoete saus te bereiden
Maak het gehakt aan met ei, paneermeel, peper en zout en maak er kleine gehaktballetjes van (iets groter dan soepballetjes).
Smelt boter of bak&braad in een braadpan en braad de gehaktballetjes bruin. Regelmatig omroeren. Voeg chilisaus, ketjap, buisman en sambal toe. Doorroeren en voeg de bruine basterdsuiker toe. Nogmaals goed doorroeren en eventueel water toevoegen als de saus te dik blijft. Op heel laag vuur de balletjes garen. 15-20 minuten.
Smelt boter of bak&braad in een braadpan en braad de gehaktballetjes bruin. Regelmatig omroeren. Voeg chilisaus, ketjap, buisman en sambal toe. Doorroeren en voeg de bruine basterdsuiker toe. Nogmaals goed doorroeren en eventueel water toevoegen als de saus te dik blijft. Op heel laag vuur de balletjes garen. 15-20 minuten.
Mijn kookverhaal (Johan Franken)
Snel en gemakkelijk een hartig hapje om te maken en lekker bij de borrel of als partygerecht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
atijdemanmilani zegt:
Is de hoeveelheid suiker écht 500gram??
bedankt alvast en gr....anja...
dugabron zegt:
Inderdaad 500 gram suiker klopt. Tis een zoet houdertje!;)
Groet Johan