Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met eitjes
PT30M
Gehaktballetjes met eitjes
Een heerlijk gehaktballetjes met eitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met eitjes te bereiden
Breng in een pan een ruime laag water aan de kook en leg daar de eieren in.Kook de eitjes in 4-6 min.bijna hard.Laat ze schrikken en pel ze.Meng het gehakt met de currypasta,2 el.zout,paneermeel,de helft van het losgeklopte ei.en koriander.Kneed alles goed door elkaar tot het gehakt smeuïg is.Verdeel het gehakt in 8 gelijke prties.Duw in elke portie gehakt een etje en vorm het gehakt rond het eitje tot een glad balletje.Verhit de olie in een koekepan en bak de gehaktballetjes in 10-15 min.rondom bruin en gaar.Snijd het kropje sla in hele fijne reepjes en verdeel deze over een schaal en leg de gehaktballetjes erop.
roh zegt: