Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met fruitstroop
PT45M
Gehaktballetjes met fruitstroop
Een heerlijk gehaktballetjes met fruitstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met fruitstroop te bereiden
Doe het rundergehakt in een gote kom.
Voeg de eieren, het paneermeel, de chilipeper, zout en peper toe.
Meng alles met een houten lepel of met uw handen , totdat het mengsel zacht en plakkkerig wordt.
Maak zo'n 40-60 balletjes van het gehakt.
Verhit de olijfolie en/of boter in een pan met aanbaklaag.
Bak de sjalotjes en de knoflook op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
Voeg de fruitstroop toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
Voeg de rozijnen en pruimen toe en laat alles nog even op laag vuur doorkoken.
Giet de saus tot gebruik in een kom.
Bak de balletjes rondom bruin in een bakpan met antiaanbaklaag.
Als de balletjes gaar zijn, de saus toevoegen.
Laat het geheel zachtjes in 20 min. doorkoken.
Voeg de eieren, het paneermeel, de chilipeper, zout en peper toe.
Meng alles met een houten lepel of met uw handen , totdat het mengsel zacht en plakkkerig wordt.
Maak zo'n 40-60 balletjes van het gehakt.
Verhit de olijfolie en/of boter in een pan met aanbaklaag.
Bak de sjalotjes en de knoflook op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
Voeg de fruitstroop toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
Voeg de rozijnen en pruimen toe en laat alles nog even op laag vuur doorkoken.
Giet de saus tot gebruik in een kom.
Bak de balletjes rondom bruin in een bakpan met antiaanbaklaag.
Als de balletjes gaar zijn, de saus toevoegen.
Laat het geheel zachtjes in 20 min. doorkoken.