KookJij

Gehaktballetjes met fruitstroop

Een heerlijk gehaktballetjes met fruitstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes met fruitstroop te bereiden

Doe het rundergehakt in een gote kom.
Voeg de eieren, het paneermeel, de chilipeper, zout en peper toe.
Meng alles met een houten lepel of met uw handen , totdat het mengsel zacht en plakkkerig wordt.
Maak zo'n 40-60 balletjes van het gehakt.
Verhit de olijfolie en/of boter in een pan met aanbaklaag.
Bak de sjalotjes en de knoflook op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
Voeg de fruitstroop toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
Voeg de rozijnen en pruimen toe en laat alles nog even op laag vuur doorkoken.
Giet de saus tot gebruik in een kom.
Bak de balletjes rondom bruin in een bakpan met antiaanbaklaag.
Als de balletjes gaar zijn, de saus toevoegen.
Laat het geheel zachtjes in 20 min. doorkoken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst