Bij het recept worden de burgers direct gebakken, maar ik heb ze door bloem, ei en paneermeel gehaald.
Ik heb ook wat danablu door roomboter geprakt en dit apart opgediend. Ieder kan dan wat van de danabluboter op een burger laten smelten. Ik kreeg er 6 burgers uit.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktburger met Danablu en Monchou
PT30M
Gehaktburger met Danablu en Monchou
Een heerlijk gehaktburger met danablu en monchou recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blue Band kookboekje: Vlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktburger met Danablu en Monchou te bereiden
De Danablu indien nodig wat fijnprakken en met de Monchou door het gehakt mengen. Eventueel wat zout en peper toevoegen. Alles heel goed mengen.
Met natte handen ballen draaien van het gehakt en de ballen plat drukken tot burgers.
Je kunt de burgers zo bakken in de margarine, maar als je dat liever hebt, haal je ze eerst door wat bloem, dan door het losgeklopt ei en als laatste door paneermeel.
De margarine verhitten in de koekenpan en op hoog vuur de burgers aan beide kanten bruinen, dan het vuur lager draaien en de burgers ong. 10 a 15 minuten gaar laten worden.
Met natte handen ballen draaien van het gehakt en de ballen plat drukken tot burgers.
Je kunt de burgers zo bakken in de margarine, maar als je dat liever hebt, haal je ze eerst door wat bloem, dan door het losgeklopt ei en als laatste door paneermeel.
De margarine verhitten in de koekenpan en op hoog vuur de burgers aan beide kanten bruinen, dan het vuur lager draaien en de burgers ong. 10 a 15 minuten gaar laten worden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
flavia zegt:
gea zegt: