KookJij

Gehaktpie met bosvruchtensaus

Een heerlijk gehaktpie met bosvruchtensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: C1000
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktpie met bosvruchtensaus te bereiden

Meng het gehakt met de prei en deel van het ei en breng op smaak met peper en zout. Rol 5 plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed een ronde ingevette bakvorm (doorsnede 24 cm) met de deeglap.
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Rol 4 deeglapjes uit tot een ronde deeglap van 26 cm en leg het op de vulling. Duw de rand van het deeg golvend dicht.
Steek met een appelboor enkele gaatjes in het deeg. Snijd uit het laatste deegplakje kerstboompjes en verdeel deze over het deeg.
Bestrijk de gehaktpie met de rest van het ei. Bak de pie 45-50 min. in het midden van een voorverwarmde oven (175°C) goudbruin en gaar. Giet het eventueel vrijgekomen vocht langs de rand af en laat de pie 15 min. staan.
Verwarm de bouillon met de bosvruchtencocktail en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de saus met de bosui. Snijd de pie in punten.
Wijntip

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst