KookJij

Gehaktprutje

Een heerlijk gehaktprutje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktprutje te bereiden

Fruit de ui zachtjes aan en bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. Doe het blikje maïs bij de gehakt en warm dit door. Roer de tomatenpuree en de roomkaas door het mengsel en breng op smaak met je favoriete kruiden. Voeg eventueel nog wat extra roomkaas toe. Voeg als laatste nog 1 of 2 eetlepels gedroogde bieslook toe en gaar alles nog even goed door.

Mijn kookverhaal (Renate Kemner)

Dit recept heb ik in mijn studententijd verzonnen en er valt eindeloos mee te variëren. Iedere keer maak ik hem weer anders en het smaakt nog steeds goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

renate84

renate84 zegt:
Zoals vermeld in het recept kan er, zeker met kruiden, eindeloos gevarieerd worden. Dus ook met verse kruiden ;)
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Jammer dat er geen verse kruiden gebruikt worden, bieslook is overal het hele jaar verkrijgbaar.
Ik heb zelf een kruidentuin, en wat ik over heb vries ik in, is altijd makkelijk!