Recept
« Terug naar recepten
Gehaktrolletjes
PT30M
Gehaktrolletjes
Een heerlijk gehaktrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gehaktrolletjes te bereiden
De plakjes bladerdeeg iets overlappend op een met bloem bestoven aanrecht leggen en afdekken met een theedoek.
Laten ontdooien en daarna uitrollen tot een plak van 40 x 48 cm.
De ui schoonmaken en snipperen. Met de olie in een koekenpan op matig vuur glazig laten worden.
Het vuur hoog zetten en het gehakt toevoegen en kruimelig braden.
De knoflook erboven uitpersen.
Alles op smaak brengen met zout, peper en tijm.
De pan van het vuur nemen en de kaas erdoor mengen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakblik met bakpapier bedekken.
De uitgerolde bladerdeegplak in rechthoeken van 8 x 12 cm snijden.
Op elke rechthoek overdwars wat gehaktmengsel scheppen en de deegstukjes in de breedte oprollen.
De rolletjes met de naad naar beneden op het bakblik leggen.
Bestrijken met losgeklopte eidooier en bestrooien met sesamzaad.
Midden in de oven ongeveer 20 minuten bakken.
Laten ontdooien en daarna uitrollen tot een plak van 40 x 48 cm.
De ui schoonmaken en snipperen. Met de olie in een koekenpan op matig vuur glazig laten worden.
Het vuur hoog zetten en het gehakt toevoegen en kruimelig braden.
De knoflook erboven uitpersen.
Alles op smaak brengen met zout, peper en tijm.
De pan van het vuur nemen en de kaas erdoor mengen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakblik met bakpapier bedekken.
De uitgerolde bladerdeegplak in rechthoeken van 8 x 12 cm snijden.
Op elke rechthoek overdwars wat gehaktmengsel scheppen en de deegstukjes in de breedte oprollen.
De rolletjes met de naad naar beneden op het bakblik leggen.
Bestrijken met losgeklopte eidooier en bestrooien met sesamzaad.
Midden in de oven ongeveer 20 minuten bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Alternatief:maak deze rolletjes en steek er een satestok doorheen;bak ze in een ovale koekenpan(een vispan),net zolang als je normaliter je gehaktballetjes braadt.
Kies zelf of je er de kaas doorheen mengt..is een kwestie van smaak.
Staat "grappig" op je bord met groenten naar keuze en aarappels of rijst.;)
Monique zegt: