Recept
« Terug naar recepten
Gehaktstaaf
PT45M
Gehaktstaaf
Een heerlijk gehaktstaaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktstaaf te bereiden
-Snijd de tomaat, ui en paprika in stukjes en vermaal hem daarna met de staafmixer of keukenmachine tot een puree.
-Doe dit mengsel bij het gehakt, samen met de eieren, peper, zout en paneermeel en kneed heel goed door tot je een stevige massa hebt, anders nog wat paneermeel toevoegen.
-Maak er met natte handen 4 rollen van, van ongeveer 5 a 6 cm dik.
-Leg deze in de koelkast en laat goed opstijven.
-Verhit een beetje boter in een braadpan (met deksel) en bak de rolletjes op hoog vuur snel rondom bruin (5 minuutjes).
-Haal de rolletjes uit de pan, blus af met water (zoveel dat ze voor de helft onder staan) en doe het bouillonblokje in de pan erbij evenals het zakje jus.
-Even laten koken en indikken.
-Nu de gehaktrolletjes (die vanbinnen nog rauw moeten zijn) in de jus leggen, het vuur heel laag zetten en de deksel op de pan doen.
-Ongeveer in 45 minuten heel zachtjes laten gaar worden, af en toe omdraaien.
-Doe dit mengsel bij het gehakt, samen met de eieren, peper, zout en paneermeel en kneed heel goed door tot je een stevige massa hebt, anders nog wat paneermeel toevoegen.
-Maak er met natte handen 4 rollen van, van ongeveer 5 a 6 cm dik.
-Leg deze in de koelkast en laat goed opstijven.
-Verhit een beetje boter in een braadpan (met deksel) en bak de rolletjes op hoog vuur snel rondom bruin (5 minuutjes).
-Haal de rolletjes uit de pan, blus af met water (zoveel dat ze voor de helft onder staan) en doe het bouillonblokje in de pan erbij evenals het zakje jus.
-Even laten koken en indikken.
-Nu de gehaktrolletjes (die vanbinnen nog rauw moeten zijn) in de jus leggen, het vuur heel laag zetten en de deksel op de pan doen.
-Ongeveer in 45 minuten heel zachtjes laten gaar worden, af en toe omdraaien.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Je kan natuurlijk naar smaak champignons in de jus erbij doen en mee laten sudderen.