Dit recept moest met een groot vel bladerdeeg gemaakt worden voor 4 personen, maar ik heb er een éénpersoons-taartje van gemaakt.
Je kunt het dus makkelijk voor meer personen maken.
Recept
« Terug naar recepten
Geitenkaas en kerstomaatjes op bladerdeeg
PT15M
Geitenkaas en kerstomaatjes op bladerdeeg
Een heerlijk geitenkaas en kerstomaatjes op bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bijna Vegetarisch
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geitenkaas en kerstomaatjes op bladerdeeg te bereiden
Oven op 240°C.
Bladerdeeg laten ontdooien.De randen wat naar binnen vouwen ± 2 cm en de hoeken glad strijken.
Leg het deeglapje op bakpapier op een bakblik.
De koekenpan verhitten en hierin ± 1 à 2 minuten de kerstomaatjes en de suiker al omscheppend fruiten. De tomaatjes moeten glanzen en het vel moet scheurtjes gaan vertonen (niet kapot bakken).
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
De geitenkaas verkruimelen en met de 2 el gesnipperde basilicumblaadjes over de bodem van het deeglapje verdelen.
Hierover de uitgelekte tomaatjes mooi verdelen.
Doe het bakblik ± 15 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is.
Leg het "taartje" op een bord en strooi er de extra basilicumsnippers erover en enkele Parmezaanse krullen.
Bladerdeeg laten ontdooien.De randen wat naar binnen vouwen ± 2 cm en de hoeken glad strijken.
Leg het deeglapje op bakpapier op een bakblik.
De koekenpan verhitten en hierin ± 1 à 2 minuten de kerstomaatjes en de suiker al omscheppend fruiten. De tomaatjes moeten glanzen en het vel moet scheurtjes gaan vertonen (niet kapot bakken).
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
De geitenkaas verkruimelen en met de 2 el gesnipperde basilicumblaadjes over de bodem van het deeglapje verdelen.
Hierover de uitgelekte tomaatjes mooi verdelen.
Doe het bakblik ± 15 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is.
Leg het "taartje" op een bord en strooi er de extra basilicumsnippers erover en enkele Parmezaanse krullen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
fabita zegt: