Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde spruitjes met appel aan een spies
PT30M
Gekarameliseerde spruitjes met appel aan een spies
Een heerlijk gekarameliseerde spruitjes met appel aan een spies recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
voorlichtingsbureau groenten en fruit
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde spruitjes met appel aan een spies te bereiden
Maak de spruitjes schoon en kook ze in ruim kokend water, afhankelijk van de grootte 7-10 minuten vvor. Spoel ze in een vergiet af met koud water, laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Wikkel de spruitjes elk in een dun plakje bacon en rijg deze aan een satéprikker, afgewisseld met een blokje appel. Bestrijk de spiesjes dun met honing en grilleer ze in een grillpan, of onder een hete ovengrill tot de honing licht gekarameliseerd is.
francien zegt: