Recept
« Terug naar recepten
Eend: Confit de Canard
PT35M
Eend: Confit de Canard
Een heerlijk eend: confit de canard recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eend: Confit de Canard te bereiden
Aardappelen koken en afgieten.
Appel in blokjes snijden.
Appelsienen schillen en het vruchtvlees verwijderen.
Aardappelen pureren kruiden, eike eronder mengen samen met de bieslook,appel en appelsien.
Puree in een schaal een beetje chapelure erover en boter.
Zet even onder de grill.
Bereiding saus: ajuin in blokjes snijden.
Appelsienen persen.
Bieslook fijn snijden.
Exra appelsien schillen, vruchtvlees langs de vliesjes wegsnijden is voor afgarnering.
Ajuin met 4 soeplepels kokosmelk even aanstoven, als de ajuin zacht is kokosmelk en appelsiensap toevoegen laten koken kruiden en suiker toevoegen. Laat even inkoken.
Verwijder vet en beentjes van de eendenbillen voeg de stukjes vlees bij de saus en warm goed op.
Bieslook voor het serveren toevoegen samen met de partjes appelsien. Indien nodig binden.
Verwarm de koekjes even onder de grill. Vul de koekjes met de eenden videe
Serveer dit alles zeer warm met een frisse salade.
Appel in blokjes snijden.
Appelsienen schillen en het vruchtvlees verwijderen.
Aardappelen pureren kruiden, eike eronder mengen samen met de bieslook,appel en appelsien.
Puree in een schaal een beetje chapelure erover en boter.
Zet even onder de grill.
Bereiding saus: ajuin in blokjes snijden.
Appelsienen persen.
Bieslook fijn snijden.
Exra appelsien schillen, vruchtvlees langs de vliesjes wegsnijden is voor afgarnering.
Ajuin met 4 soeplepels kokosmelk even aanstoven, als de ajuin zacht is kokosmelk en appelsiensap toevoegen laten koken kruiden en suiker toevoegen. Laat even inkoken.
Verwijder vet en beentjes van de eendenbillen voeg de stukjes vlees bij de saus en warm goed op.
Bieslook voor het serveren toevoegen samen met de partjes appelsien. Indien nodig binden.
Verwarm de koekjes even onder de grill. Vul de koekjes met de eenden videe
Serveer dit alles zeer warm met een frisse salade.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.