Recept
« Terug naar recepten
Gekaramelliseerde ananas met een kroketje van choc
PT70M
Gekaramelliseerde ananas met een kroketje van choc
Een heerlijk gekaramelliseerde ananas met een kroketje van choc recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekaramelliseerde ananas met een kroketje van choc te bereiden
Kerrie-ijs
Melk met kokosmelk aan de kook brengen. Eierdooiers met suiker en kerrie los roeren.
De hete substantie van melk en kokosmelk erbij doen en licht binden. Koud wegzetten en als het afgekoeld is opdraaien in de sorbetière.
Amandelbisquit
Eiwit opslaan met suiker, amandelpoeder en bloem erdoor spatelen, afbakken op 180º.
Uit de bisquit 10 rondjes steken en de rest fijnmalen. Dat kruim gebruiken om de chocolabolletjes (zie verderop) erdoor te halen.
Chocoladecanache voor de kroketjes
De room met de glucose aan de kook brengen.
De chocola in blokjes toevoegen en met een houten lepel roeren tot de chocola is opgelost; op het laatst de boter toevoegen.
Koud wegzetten en laten opstijven om er later bolletjes van te rollen.
Voorbereiding
De ananas in plakken van 2 cm snijden en het harde middenstuk eruit snijden - afsnijdsel pureren tot ananasvocht voor de saus (zie verderop). Boter laten schuimen, suiker erbij, als het bruin begint te worden, de plakken ananas erin karamelliseren.
De saus maken van ananasvocht en kokosmelk. Een karamel maken van suiker en boter, afblussen met kokosmelk en ananasvocht; laten inkoken.
Bereiding en opmaak
De bolletjes chocola door het "paneermeel" rollen en kort frituren.
Plak ananas opwarmen, in het midden van het bord leggen, daarnaast het bisquitrondje, daarop een quenelle kerrie-ijs.
Op de plak ananas een bitterbal van chocola en de cocos/ananas-saus er omheen dresseren.
Melk met kokosmelk aan de kook brengen. Eierdooiers met suiker en kerrie los roeren.
De hete substantie van melk en kokosmelk erbij doen en licht binden. Koud wegzetten en als het afgekoeld is opdraaien in de sorbetière.
Amandelbisquit
Eiwit opslaan met suiker, amandelpoeder en bloem erdoor spatelen, afbakken op 180º.
Uit de bisquit 10 rondjes steken en de rest fijnmalen. Dat kruim gebruiken om de chocolabolletjes (zie verderop) erdoor te halen.
Chocoladecanache voor de kroketjes
De room met de glucose aan de kook brengen.
De chocola in blokjes toevoegen en met een houten lepel roeren tot de chocola is opgelost; op het laatst de boter toevoegen.
Koud wegzetten en laten opstijven om er later bolletjes van te rollen.
Voorbereiding
De ananas in plakken van 2 cm snijden en het harde middenstuk eruit snijden - afsnijdsel pureren tot ananasvocht voor de saus (zie verderop). Boter laten schuimen, suiker erbij, als het bruin begint te worden, de plakken ananas erin karamelliseren.
De saus maken van ananasvocht en kokosmelk. Een karamel maken van suiker en boter, afblussen met kokosmelk en ananasvocht; laten inkoken.
Bereiding en opmaak
De bolletjes chocola door het "paneermeel" rollen en kort frituren.
Plak ananas opwarmen, in het midden van het bord leggen, daarnaast het bisquitrondje, daarop een quenelle kerrie-ijs.
Op de plak ananas een bitterbal van chocola en de cocos/ananas-saus er omheen dresseren.