KookJij

gekaramelliseerde spruitjes

Een heerlijk gekaramelliseerde spruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe gekaramelliseerde spruitjes te bereiden

Schoongemaakte spruitjes 4 minuten blancheren, afgieten en wegzetten tot vlak voor serveren.
Spekblokjes zachtjes uitbakken in de boter. Wanneer de spekjes knapperig zijn de suiker er doorheen roeren. Suiker laten smelten. Hierna de uitgelekte spruitjes toevoegen. Goed mengen en door laten warmen. Op smaak maken met peper en misschien nog wat zout. Direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sandra

Sandra zegt:
Wat ook zalig is.. om op het laatste moment nog een handje pecan noten mee te bakken!!!
jans10

jans10 zegt:
nee hoor Joop, ze garen nog langzaam na (je moet ze dus niet onder koud water afspoelen, alleen afgieten is voldoende), mijn ervaring is dat de spruitjes hierdoor zelf ook zoet worden.
Joop Fenstra

Joop Fenstra zegt:
Vraagje, de spruitjes 4 min.blancheren...zijn ze dan niet te hard?Verder klinkt het wel uitdagend,de bittere smaak met bruine suiker. Ik ga het zeker proberen.:p