Recept
« Terug naar recepten
gekaramelliseerde spruitjes
PT20M
gekaramelliseerde spruitjes
Een heerlijk gekaramelliseerde spruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jantien Polderman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gekaramelliseerde spruitjes te bereiden
Schoongemaakte spruitjes 4 minuten blancheren, afgieten en wegzetten tot vlak voor serveren.
Spekblokjes zachtjes uitbakken in de boter. Wanneer de spekjes knapperig zijn de suiker er doorheen roeren. Suiker laten smelten. Hierna de uitgelekte spruitjes toevoegen. Goed mengen en door laten warmen. Op smaak maken met peper en misschien nog wat zout. Direct serveren.
Spekblokjes zachtjes uitbakken in de boter. Wanneer de spekjes knapperig zijn de suiker er doorheen roeren. Suiker laten smelten. Hierna de uitgelekte spruitjes toevoegen. Goed mengen en door laten warmen. Op smaak maken met peper en misschien nog wat zout. Direct serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jans10 zegt:
Sandra zegt: