Recept
« Terug naar recepten
Gekaramelliseerde spruitjes met geroosterde aardappelen
PT60M
Gekaramelliseerde spruitjes met geroosterde aardappelen
Een heerlijk feestelijk gerecht
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
510 kCal energie
30 Gram eiwit
20 Gram vet
53 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
20 Gram vet
53 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spruitjesjanatuurlijk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekaramelliseerde spruitjes met geroosterde aardappelen te bereiden
Snijd de schoongeboende aardappelen in parten en kook ze 10 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen. Schep 2 eetlepels van de olie en de rozemarijn erdoor en verdeel de aardappelpartjes over een met een bakmatje beklede braadslede. Rooster de aardappelparten in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 20 minuten bruin en gaar. Schep ze tussentijds tweemaal om. Smelt 25 g van de boter in een ruime pan met dikke bodem. Schep de schoongemaakte spruitjes en de suiker erdoor en laat alles op een laag vuur ± 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 1 dl water en de bouillonpoeder toe en breng alles aan de kook. Kook de groenten op een laag vuur in ± 10 minuten beetgaar. Schep de spruitjes regelmatig om. Verhit gelijktijdig 1 eetlepel olie met 15 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de met peper en zout bestrooide kalkoenhaasjes aan beide kanten bruin en in ± 8 minuten gaar. Neem de deksel van de pan met spruitjes en laat het vocht inkoken. Serveer de spruitjes met de kalkoen en de geroosterde aardappelen.