Recept
« Terug naar recepten
Gekonfijt parelhoenpootje op rucola stamppotje
PT70M
Gekonfijt parelhoenpootje op rucola stamppotje
Een heerlijk gekonfijt parelhoenpootje op rucola stamppotje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
26 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekonfijt parelhoenpootje op rucola stamppotje te bereiden
Haal het vel van de parelhoenpootjes.
Smelt het ganzenvet in een pan, waar de pootjes inpassen. Doe er twee laurier blaadjes, een paar takjes tijm, knoflook, flink peper uit de molen en twee in stukken gesneden sjalot bij. Laat even trekken.
Doe nu de parelhoenpootjes erbij en laat aan de kook komen, vuur lager zetten en op laag vuur langzaam garen. Af en toe de gaarheid controleren. Niet te vaak in de pan roeren.
Was en droog de rucola en maak schoon. Snij met een scherp mes zeer fijn.
Schil de aardappelen en zet onder water.
Maak de shii-take schoon, verwijder de stelen, worden gebruikt voor de fond. Doe ook zo met de kastanje-champignons. Maak 3 kleine sjalotten schoon met en paar teentjes knoflook.
Zet alles apart.
Doe de steeltjes van de shii-take en champignons in een pannetje met 4 dl. demi-glace. Voeg hierbij twee grof gesneden sjalotten en een paar tenen knoflook, peper uit de molen en de helft van de tijm. Inkoken.
Zeven, crème fraîche toevoegen en tot sausdikte inkoken.
De rest van de tijm plukken en fijnsnijden, apart leggen.
Presentatie
Zet borden warm.
Kook van de aardappelen een luchtige puree, en roer de gesneden rucola, met toevoeging van een scheut mooie olijfolie, door de puree.
Bak shii-take en champignons met de klein gesneden sjalotten op een hoog vuur. Voeg op het laatst de knoflook toe.
Maak de saus warm en doe een lepel ganzenvet met de fijn gesneden tijm erbij, even doorkoken.
Verdeel met een ring het rucola stamppotje over de borden.
Leg hier bovenop de shii-take met champignons, daarop het parelhoenpootje. De saus verdelen over de borden en serveren.
NB: Het ganzenvet iets laten afkoelen en zeven, in koeling zetten. Kan vaker gebruikt worden.
Smelt het ganzenvet in een pan, waar de pootjes inpassen. Doe er twee laurier blaadjes, een paar takjes tijm, knoflook, flink peper uit de molen en twee in stukken gesneden sjalot bij. Laat even trekken.
Doe nu de parelhoenpootjes erbij en laat aan de kook komen, vuur lager zetten en op laag vuur langzaam garen. Af en toe de gaarheid controleren. Niet te vaak in de pan roeren.
Was en droog de rucola en maak schoon. Snij met een scherp mes zeer fijn.
Schil de aardappelen en zet onder water.
Maak de shii-take schoon, verwijder de stelen, worden gebruikt voor de fond. Doe ook zo met de kastanje-champignons. Maak 3 kleine sjalotten schoon met en paar teentjes knoflook.
Zet alles apart.
Doe de steeltjes van de shii-take en champignons in een pannetje met 4 dl. demi-glace. Voeg hierbij twee grof gesneden sjalotten en een paar tenen knoflook, peper uit de molen en de helft van de tijm. Inkoken.
Zeven, crème fraîche toevoegen en tot sausdikte inkoken.
De rest van de tijm plukken en fijnsnijden, apart leggen.
Presentatie
Zet borden warm.
Kook van de aardappelen een luchtige puree, en roer de gesneden rucola, met toevoeging van een scheut mooie olijfolie, door de puree.
Bak shii-take en champignons met de klein gesneden sjalotten op een hoog vuur. Voeg op het laatst de knoflook toe.
Maak de saus warm en doe een lepel ganzenvet met de fijn gesneden tijm erbij, even doorkoken.
Verdeel met een ring het rucola stamppotje over de borden.
Leg hier bovenop de shii-take met champignons, daarop het parelhoenpootje. De saus verdelen over de borden en serveren.
NB: Het ganzenvet iets laten afkoelen en zeven, in koeling zetten. Kan vaker gebruikt worden.