Recept
« Terug naar recepten
Gekonfijte kabeljauwrug
PT45M
Gekonfijte kabeljauwrug
Een heerlijk gekonfijte kabeljauwrug recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekonfijte kabeljauwrug te bereiden
De gekonfijte kabeljauwrug:
Doe de kabeljauwrug met vel, de tijm, de knotlookteen, het zeezout en de peper in een vacumeerzak (kookzak)
Laat de zak ongeveer 4 minuten in water van ca.. 90 °c garen.
Laat de kabeljauwrug vervolgens afkoelen en ontdoe de kabeljauw ven zijn velletje.
De rozevalsalade:
Boen de rozevalaardappelen in lauwwarm water schoon en snijd ze met schil blokjes.
Kook de aardappelblokjee vervolgens beetgaar in ruim water en zout.
Meng de lauwwarrne aardappeiblokjee met de créme fraiche en breng de salade op smaak met peper en zout.
De chorizo en notensla-pesto:
Snijd de chorizo in dunne plekjes en bak deze in een droge pan krokant.
Laat de chorizoplakjes uitlekken op keukenpapier. Ontdoe de notensla en basilicum van de steeltjes. Maal de notensla, basilicum en hazelnoten fijn in de keukenmachine.
Spatel de olijfolie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
Doe de kabeljauwrug met vel, de tijm, de knotlookteen, het zeezout en de peper in een vacumeerzak (kookzak)
Laat de zak ongeveer 4 minuten in water van ca.. 90 °c garen.
Laat de kabeljauwrug vervolgens afkoelen en ontdoe de kabeljauw ven zijn velletje.
De rozevalsalade:
Boen de rozevalaardappelen in lauwwarm water schoon en snijd ze met schil blokjes.
Kook de aardappelblokjee vervolgens beetgaar in ruim water en zout.
Meng de lauwwarrne aardappeiblokjee met de créme fraiche en breng de salade op smaak met peper en zout.
De chorizo en notensla-pesto:
Snijd de chorizo in dunne plekjes en bak deze in een droge pan krokant.
Laat de chorizoplakjes uitlekken op keukenpapier. Ontdoe de notensla en basilicum van de steeltjes. Maal de notensla, basilicum en hazelnoten fijn in de keukenmachine.
Spatel de olijfolie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.