Recept
« Terug naar recepten
Gekonfijte kwartelpootjes in sojasaus en taugè
PT30M
Gekonfijte kwartelpootjes in sojasaus en taugè
Een heerlijk gekonfijte kwartelpootjes in sojasaus en taugè recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekonfijte kwartelpootjes in sojasaus en taugè te bereiden
Het bilpijpje verwijderen met een scherp mesje.
Het dijbeenvlees naar binnen vouwen waardoor een kommetje ontstaat.
Dit vastprikken met een houten prikkertje.
In een koekenpan met sesamolie de pootjes goudgeel aanbakken.
Het fijngesneden teentje knoflook en het gesnipperde sjalotje mee fruiten.
Gembersiroop, koriander, komijnzaad, ketjap en gevogeltefond toevoegen.
Laat het geheel op een zacht vuur onder regelmatig keren gaar smoren.
Zonodig nog iets gevogeltefond toevoegen.
UIUTSERVEREN:
Rol de gegaarde pootjes door een schaaltje met sesamzaad en dresseer deze op een klein warm bordje met gefrituurde taugé, sla (bijvoorbeeld lollo-rosso) en een takje peterselie.
Het dijbeenvlees naar binnen vouwen waardoor een kommetje ontstaat.
Dit vastprikken met een houten prikkertje.
In een koekenpan met sesamolie de pootjes goudgeel aanbakken.
Het fijngesneden teentje knoflook en het gesnipperde sjalotje mee fruiten.
Gembersiroop, koriander, komijnzaad, ketjap en gevogeltefond toevoegen.
Laat het geheel op een zacht vuur onder regelmatig keren gaar smoren.
Zonodig nog iets gevogeltefond toevoegen.
UIUTSERVEREN:
Rol de gegaarde pootjes door een schaaltje met sesamzaad en dresseer deze op een klein warm bordje met gefrituurde taugé, sla (bijvoorbeeld lollo-rosso) en een takje peterselie.