Recept
« Terug naar recepten
Gekonfijte sjalotjes
PT25M
Gekonfijte sjalotjes
Een heerlijk gekonfijte sjalotjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
André Huismans
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekonfijte sjalotjes te bereiden
Pel de sjalotjes en snijd ze van kop naar staart in partjes, die bij de wortelaanzet nog aan elkaar zitten.
Smelt de boter op een laag vuur en voeg de suiker toe.
Roer de sjalotpartjes erdoor, voeg de kruiden toe en schenk scheutje voor scheutje de wijn en azijn erbij.
Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
Leg het deksel op de pan en laat de sjalotjes ca. 15 minuten zachtjes koken.
Neem dan het deksel van de pan en laat het kookvocht inkoken.
Smelt de boter op een laag vuur en voeg de suiker toe.
Roer de sjalotpartjes erdoor, voeg de kruiden toe en schenk scheutje voor scheutje de wijn en azijn erbij.
Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
Leg het deksel op de pan en laat de sjalotjes ca. 15 minuten zachtjes koken.
Neem dan het deksel van de pan en laat het kookvocht inkoken.