Recept
« Terug naar recepten
Gekookte aardappels (zonder schil)
PT20M
Gekookte aardappels (zonder schil)
Een heerlijk gekookte aardappels (zonder schil) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henk Strating
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het complete ookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekookte aardappels (zonder schil) te bereiden
Schil de aardappels, was ze en snijd grote exemplaren in stukken.
Breng de aardappels in een gesloten pan met een bodempje water en evt. wat zout. (4g per liter)snel aan de kook.
Draai het vuur lager en kook de aardappels in omstreeks 20 minuten gaar.
De aardappels zijn gaar wanneer u er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Indien er nog water over is, giet u dit af.
Stoom de aardappels vervolgens in de open pan droog en schud ze een paar maal om.
Breng de aardappels in een gesloten pan met een bodempje water en evt. wat zout. (4g per liter)snel aan de kook.
Draai het vuur lager en kook de aardappels in omstreeks 20 minuten gaar.
De aardappels zijn gaar wanneer u er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Indien er nog water over is, giet u dit af.
Stoom de aardappels vervolgens in de open pan droog en schud ze een paar maal om.
Naruto-fan zegt: