Recept
« Terug naar recepten
Gekroonde Consommé
PT40M
Gekroonde Consommé
Een heerlijk gekroonde consommé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekroonde Consommé te bereiden
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en de champignons in dunne plakjes en kook deze 5 min. in wat bouillon.
Snijd intussen de gerookte ossentong en de Goudse kaas in dunne reepjes.
Hak de peterselie fijn.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Zet ovenvaste soepkommen omgekeerd op de plakjes bladerdeeg.
Snijd de plakjes met een extra rand van minstens 1 cm. rondom de kommen uit.
Laat de bouillon afkoelen.
Verdeel de stukjes kip, champignns, ossentong, kaas en peterselie over de kommen.
Vul de kommen voor 3/4 met de zo koud mogelijke bouillon.
Leg het bladerdeeg als hoedje op de kommen en druk dit goed op de rand.
Bestrijk met wat eigeel en /of melk.
Prik er 2 kleine gaatjes in.
Zet de kommen ca 20 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden C. tot de hoed bol staat en goudbruin is gebakken.
Snijd intussen de gerookte ossentong en de Goudse kaas in dunne reepjes.
Hak de peterselie fijn.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Zet ovenvaste soepkommen omgekeerd op de plakjes bladerdeeg.
Snijd de plakjes met een extra rand van minstens 1 cm. rondom de kommen uit.
Laat de bouillon afkoelen.
Verdeel de stukjes kip, champignns, ossentong, kaas en peterselie over de kommen.
Vul de kommen voor 3/4 met de zo koud mogelijke bouillon.
Leg het bladerdeeg als hoedje op de kommen en druk dit goed op de rand.
Bestrijk met wat eigeel en /of melk.
Prik er 2 kleine gaatjes in.
Zet de kommen ca 20 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden C. tot de hoed bol staat en goudbruin is gebakken.