Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde gerookte forelsalade
PT20M
Gemarineerde gerookte forelsalade
Een heerlijk gemarineerde gerookte forelsalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde gerookte forelsalade te bereiden
wrijf de forelfilets in met 2 eetlepels grof zout,1 eetlepel suiker en gekneusdepeperkorrels.dek de vis af en laat hem 8 uur in de koelkast marineren.Leg in een smalle,hoge pan een laagje zaagsel(duimhoog) om de vis te roken,bedek het zaagsel met een laagje verse takjes kruiden en zet de pan op het vuur om het zaagsel te verwarmen.Zodra er een rookpluimpje opstijgt,draait u het vuur uit en zet u een stoommandje erop met de vis,waarvan u de marinade hebt afgeschraapt.zet het deksel op het stoommandje en bind een doek om de bovenkant van de pan om te voorkomen dat er rook ontsnapt.Laat de vis ongeveer 4 uur roken.Verdeel de vis vervolgens in plakjes op de zelfde manier waarop u zalm in plakjes verdeelt en serveer hem op een bedje van gemengde salade met blokjes ongeschilde appel en plakjes truffel.Maak het geheel aan met een citronette,die u maakt in de blender(op lage snelheid) van ongeceer 60 gram olijfolie,het sap van een halve citroen,een snufje fijn zout en een theelepel sinaasappelhoning.