KookJij

Gemarineerde tonijn met groenten op rijstpannekoek

Een heerlijk gemarineerde tonijn met groenten op rijstpannekoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde tonijn met groenten op rijstpannekoek te bereiden

Rijst volgens aanwijzing gaarkoken en nog 10 min. laten staan met deksel op pan. Intussen stoneleeks in kleine stukjes snijden. Pepers tussen handen rollen om zaadjes los te maken. Bovenkant eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Pepers in ringetjes snijden. In kom marinade roeren van sojasaus, sesamolie en 100 ml sake. Stoneleeks, peper en taugé erdoor roeren. Tonijnsteaks in lage schaal leggen. Marinade met groenten erop scheppen en 10 min. laten staan. Gember schillen en fijnhakken. Korianderblad grofhakken.

Met garde beslag kloppen van bloem, eieren, 100 ml sake, kokosmelk en rietsuiker. Gare rijst erdoor roeren en beslag op smaak brengen met 1 tl zout. In kleine koekenpan telkens 1/2 el olie verhitten en kwart van beslag erin scheppen. Zo in totaal 4 lichtbruine pannenkoekjes bakken.

Tonijn en groenten uit marinade nemen. Resterende marinade in pannetje schenken, gember erdoor roeren. Marinade aan de kook brengen, vuur dan uitdraaien. Wok en grillpan verhitten (beide zonder olie, bij voorkeur pan met antiaanbaklaag gebruiken). In grillpan tonijnsteaks op hoog vuur in 1-2 min. per kant rosé bakken. In wok gemarineerde groenten 1 min. roerbakken.

Pannenkoeken op vier warme borden leggen. Groenten erover verdelen en daarop tonijnsteak leggen. Gerecht bedruipen met 1-2 el warme marinade en bestrooien met koriander.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst