Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde varkenskarbonade met appelpilaf
PT30M
Gemarineerde varkenskarbonade met appelpilaf
Een heerlijk gemarineerde varkenskarbonade met appelpilaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde varkenskarbonade met appelpilaf te bereiden
Breng de rozijnen in een steelpan in ruim water aan de kook.Haal de pan van de hittebron en laat ze minstens 1 uur wellen.Maak de marinade:roer in een wijde kom de tomatenketchup,tabasco,abrikozenjam,mosterd en het citroensap door elkaar.Bestrooi de karbonades met zout en peper en wentel ze door de marinade.Laat het vlees 2 uur op smaak komen.keer het vlees tijdens het marineren af en toe om.Laat de rozijnen uitlekken.Snijd de geschilde appel in blokjes.Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.Leg de karbonades op een met een stuk aluminiumfolie beklede bakplaat.Plaats de bakplaat 12 centimeter onder de ovengrill.Leg het vlees vooral niet te dicht onder de grill.Dat voorkomt dat de karbonades aan de buitenkant wel gaar zijn,maar aan de binnenkant nog niet.Grill de karbonades ongeveer 10 minuten per kant.Controleer of de karbonades wel gaar zijn door in het dikste gedeelte een sneetje te maken.de karbonades zijn gaar als het vocht wat uit het sneetje komt wit van kleur is.Schep de appelblokjes,de rozijnen en het paprikapoeder door de warme gekookte rijst.Bestrooi de karbonades met bieslook.
franeke zegt: