KookJij

Gemarineerde varkenskoteletten met Guiness-saus

Een heerlijk gemarineerde varkenskoteletten met guiness-saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: http://www.varkensvlees.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde varkenskoteletten met Guiness-saus te bereiden

Laat het vlees een dag op voorhand marineren met grof zout, peper,whisky en wat verse kruiden.
Stoof de ajuin in een pot met een klein beetje boter.
Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe en laat nog 5 minuten verder bakken.
Strooi er de bruine suiker over samen met 1 eetlepel bloem.
Schenk het bier erbij en laat alles tot de helft inkoken.
Doe er vervolgens de bruine fond bij en laat 15 minuten inkoken.
Kruid de saus.
Kook ondertussen de aardappelen beetgaar in water met een beetje zout.
Meng de zure room met de versnipperde bieslook en peterselie.
Kruid met peper en zout.
Bak het vlees in een pan met boter.
Schik het vlees op de borden en doe er de saus over.
Snij de aardappel niet helemaal doormidden en doe er wat van de zure room tussen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

toineke

toineke zegt:
Oeps, vergeten bij de ingredienten.
4 varkenskoteletten
1 glas whisky