Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde venkel met gerookte zalm
PT40M
Gemarineerde venkel met gerookte zalm
Een heerlijk gemarineerde venkel met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde venkel met gerookte zalm te bereiden
Pesto:
Alle ingredienten in keukenmachine of blender pureren
Oven voorverwarmen op 100 graden
Plakken venkel op bakplaat leggen en pesto erover schenken.
Eventueel wat extra olijfolie erover schenken.
Bakplaat in midden van oven zetten en venkel 10-15 min. warm laten worden, venkel moet wel knapperig blijven.
Friseesla in stukjes verdelen en mengen met notensla.
Sladressing:
Alle ingredienten door elkaar roeren en dressing met slasoorten mengen.
Opbouwen:
Ring op bord plaatsen.
Wat salademengsel op bodem plaatsen, daarop een laagje gemarineerde venkel, daarop een laagje zalm.
Alles dakpansgewijs op elkaar leggen.
Hierop nog wat salademengsel leggen.
Ring verwijderen en op zelfde manier nog 3 stapeltjes maken.
Pesto ( die op de bakplaat is achtergebleven ) speels om het gerecht druppelen.
Geschaafde kaas erover strooien en garneren met dille.
Alle ingredienten in keukenmachine of blender pureren
Oven voorverwarmen op 100 graden
Plakken venkel op bakplaat leggen en pesto erover schenken.
Eventueel wat extra olijfolie erover schenken.
Bakplaat in midden van oven zetten en venkel 10-15 min. warm laten worden, venkel moet wel knapperig blijven.
Friseesla in stukjes verdelen en mengen met notensla.
Sladressing:
Alle ingredienten door elkaar roeren en dressing met slasoorten mengen.
Opbouwen:
Ring op bord plaatsen.
Wat salademengsel op bodem plaatsen, daarop een laagje gemarineerde venkel, daarop een laagje zalm.
Alles dakpansgewijs op elkaar leggen.
Hierop nog wat salademengsel leggen.
Ring verwijderen en op zelfde manier nog 3 stapeltjes maken.
Pesto ( die op de bakplaat is achtergebleven ) speels om het gerecht druppelen.
Geschaafde kaas erover strooien en garneren met dille.