Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde zalmfilet met een pittig korstje
PT25M
Gemarineerde zalmfilet met een pittig korstje
Een heerlijk gemarineerde zalmfilet met een pittig korstje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde zalmfilet met een pittig korstje te bereiden
Voorbereiden:
Bestrooi de filets met zout en peper. Maak een sausje van de sojasaus, rijstwijn (of sherry) en 1 eetlepel sesamolie. Bestrijk de filets met de marinade en leg de filets op de velzijde op een ingevet bakblik.
Snipper de ui, het pepertje en de knoflook. Meng de paneermeel met de ui, knoflook, bieslook en sesamzaad. Roer er de resterende sesamolie door.
Bereiden:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Grilleer de zalmfilets ongeveer 3-5 minuten (afhankelijk van de dikte) onder de hete grill. Neem de filets uit de oven en bestrijk met de crème fraiche. Verdeel het paneer mengsel erover en druk goed aan. Laat het ondere de gril nog in 3 minuten mooi lichtbruin kleuren.
Bestrooi met geknipte bieslook.
Serveer met gebakken aardappelen en een groene salade.
Smakelijk eten.
Bestrooi de filets met zout en peper. Maak een sausje van de sojasaus, rijstwijn (of sherry) en 1 eetlepel sesamolie. Bestrijk de filets met de marinade en leg de filets op de velzijde op een ingevet bakblik.
Snipper de ui, het pepertje en de knoflook. Meng de paneermeel met de ui, knoflook, bieslook en sesamzaad. Roer er de resterende sesamolie door.
Bereiden:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Grilleer de zalmfilets ongeveer 3-5 minuten (afhankelijk van de dikte) onder de hete grill. Neem de filets uit de oven en bestrijk met de crème fraiche. Verdeel het paneer mengsel erover en druk goed aan. Laat het ondere de gril nog in 3 minuten mooi lichtbruin kleuren.
Bestrooi met geknipte bieslook.
Serveer met gebakken aardappelen en een groene salade.
Smakelijk eten.