KookJij

Gemarineerde zeebaars op (zie opm)

Een heerlijk gemarineerde zeebaars op (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde zeebaars op (zie opm) te bereiden

Dep de mootjes zeebaars en droog en leg ze in een schaal.
Strijk de olie/mosterdmarinade er over en marineer de vis gedurende 30 min.
Vervolgens licht door de bloem halen en in de olie enkele minuten aanbakken.
Leg ze op een bakplaat en houd ze apart.
Schoon de champignons en snijd deze in fijne plakjes.
Meng de plakjes met de fijngesneden dragon en een klein scheutje limoensap.
BEREIDING SABAYON:
Vlak voor het serveren de saus bereiden!
Smelt de boter en houd deze apart.
Meng de eierdooiers met de vermouth en de mosterd.
Klop de saus au bain marie tot een romige massa.
Haal de pan uit het waterbad en roer de gesmolten boter er door.
Op smaak brengen met peper en zout.
AFWERKING:
Verhit een scheutje olie en smoor de dragon en champignons op een zacht vuur enkele minuten door.
Op smaak brengen met peper en zout.
Zet de zeebaars in de oven en bak deze gedurende 5 min. op 200 graden.
Verdeel de champignons over de borden en schep de vis op de champignons.
Giet een lepel sabayon over de vis en garneer met verse garnalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst