Recept
« Terug naar recepten
Gentse waterzooi
PT60M
Gentse waterzooi
Een heerlijk gentse waterzooi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 TOT 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gentse waterzooi te bereiden
Snij de ui doormidden en steek in de ene helft een kruidnagel.
Fruit de soepgroenten en de halve ui met de kruidnagel in een beetje boter aan in de pan.
Snij de kip in stukken en kruid hem met zout en peper.
Leg de stukken kip op de groenten in de pan.
Voeg laurier,peterselie en tijm toe.
Giet er nu water bij tot dat de kip net onder staat.
Kook de kip gaar in de groente bouillon in zo 30 min.
Snij ondertussen de prei,wortelen en bleekselderij julienne
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Haal na de 30 min. de kip uit de pan als hij gaar is, verwijder het vel, en hou de kip warm.
Zeef het kookvocht.
Fruit de aardappelen en de groentejulienne in een beetje boter.
Leg nu de stukken kip weer op de groenten.
Giet de bouillon en de room er bij.
Laat dit zo 15 min sudderen op een laag vuurtje tot dat de aardappelen en de groenten beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Bind het geheel met de in room losgeklopte eidooier.
Neem de pan van het vuur.
Serveer de soep in diepe borden en bestrooi het geheel met wat grof gehakte peterselie.
Serveer er wat knapperig vers witbrood er bij
Fruit de soepgroenten en de halve ui met de kruidnagel in een beetje boter aan in de pan.
Snij de kip in stukken en kruid hem met zout en peper.
Leg de stukken kip op de groenten in de pan.
Voeg laurier,peterselie en tijm toe.
Giet er nu water bij tot dat de kip net onder staat.
Kook de kip gaar in de groente bouillon in zo 30 min.
Snij ondertussen de prei,wortelen en bleekselderij julienne
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Haal na de 30 min. de kip uit de pan als hij gaar is, verwijder het vel, en hou de kip warm.
Zeef het kookvocht.
Fruit de aardappelen en de groentejulienne in een beetje boter.
Leg nu de stukken kip weer op de groenten.
Giet de bouillon en de room er bij.
Laat dit zo 15 min sudderen op een laag vuurtje tot dat de aardappelen en de groenten beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Bind het geheel met de in room losgeklopte eidooier.
Neem de pan van het vuur.
Serveer de soep in diepe borden en bestrooi het geheel met wat grof gehakte peterselie.
Serveer er wat knapperig vers witbrood er bij
Mijn kookverhaal (jan vogelzang)
IK ken de soep heel anders maar dan van een uit een belgische test. waar de kip was vervangen door vis ik heb het rest. toen eens geschreven en die vertelde ja klopt maar de vis wordt wel eens duur betaalt en daarom doen we het nu met oude soepkippen