Recept
« Terug naar recepten
Gepaneerde schelvis met groene asperges, spinazie en sinaasappelsaus
PT40M
Gepaneerde schelvis met groene asperges, spinazie en sinaasappelsaus
Een heerlijk gepaneerde schelvis met groene asperges, spinazie en sinaasappelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepaneerde schelvis met groene asperges, spinazie en sinaasappelsaus te bereiden
Laat het sinaasappelsap inkoken tot een derde van het oorspronkelijke volume.
Snijd het onderstuk van de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Kook de asperges 8 minuten in kokend gezouten water beetgaar. Giet af en spoel de groente even onder koud water.
Snijd de verse spinazieblaadjes in sliertjes. Meng er olijfolie, citroensap, geroosterde pijnboompitten onder en kruid met peper en zout. Houd apart.
Klop het ei los met de melk en een scheutje olijfolie. Wentel de schelvisfilets eerst door het eimengsel en daarna door het broodkruim.
Bak de gepaneerde schelvis 4 minuten langs elke kant in olijfolie.
Breng het ingekookte sinaasappelsap opnieuw aan de kook. Laat er dan van het vuur en al schuddend met de pan een klontje boter in smelten.
Verdeel de asperges over de borden en schik de schelvisfilets erop. Leg aan de onderzijde van de asperges de spinazie en lepel er sinaasappelsaus rond.
Snijd het onderstuk van de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Kook de asperges 8 minuten in kokend gezouten water beetgaar. Giet af en spoel de groente even onder koud water.
Snijd de verse spinazieblaadjes in sliertjes. Meng er olijfolie, citroensap, geroosterde pijnboompitten onder en kruid met peper en zout. Houd apart.
Klop het ei los met de melk en een scheutje olijfolie. Wentel de schelvisfilets eerst door het eimengsel en daarna door het broodkruim.
Bak de gepaneerde schelvis 4 minuten langs elke kant in olijfolie.
Breng het ingekookte sinaasappelsap opnieuw aan de kook. Laat er dan van het vuur en al schuddend met de pan een klontje boter in smelten.
Verdeel de asperges over de borden en schik de schelvisfilets erop. Leg aan de onderzijde van de asperges de spinazie en lepel er sinaasappelsaus rond.