Recept
« Terug naar recepten
Gepeperde varkenshaas in varkensnet
PT50M
Gepeperde varkenshaas in varkensnet
Het varkensnet houd de haas mals.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
640 kCal energie
34 Gram eiwit
46 Gram vet
12 Gram koolhydraten
34 Gram eiwit
46 Gram vet
12 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de heerlijke gerechten (annette wolter)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepeperde varkenshaas in varkensnet te bereiden
- Dep het afgespoelde varkensnet tussen twee theedoeken droog.
- Verwerm de oven voor op 200*C.
- Wrijf de drooggedepte varkensnet varkenshaas in met zout.
- Bak het vlees 3 minuten rondom aan in de hete olie en laat het afkoelen.
- Roer de geplette peperkorrels door de mosterd bestrijk het vlees rondom met het mengsel en leg het op het varkensnet.
- Verpak het vlees in het varkensnet.
- Schuif het vlees in de braadslede in het midden van de oven en braad het 20 minuten.
- Keer het in die tijd een keer om.
- Snijd de schoongemaakte groente in blokjes.
- Houd het vlees in de uitgeschakelde oven warm.
- Blus het braadvet af met een scheutje water en laat de groenten 2 minuten in een pannetje in de braadjus stoven.
- Roer de bloem door de groenten en laat nog 2 minuten door stoven.
- Roer het bier en het karwij erdoor en laat 2 minuten doorkoken.
- Snijd het vlees in plakken schep de saus ernaast.
- Geef er gestoofde bosuitjes en gekookte aardappelen bij.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marcel knol zegt:
Floor zegt:
is het nu echt teveel moeite om een recept nog eens na te lezen alvorens het te publiceren?
Vr. gr.
Floor
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Op deze pagina kun je de informatie zien wat betreft het varkensnet.
http://www.coquinaria.nl/ingredienten/ingredienten-V.htm
Groetjes,
Anna
KookJij.