Meestal staan bij ons konijnenbouten 24 uur in een zure marinade. Deze bouten zijn ons goed zeer bevallen .
Wij aten er rijst bij vanwege de sappige groentesaus.
Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde konijnenbout met groente uit de Römertopf
PT115M
Gestoofde konijnenbout met groente uit de Römertopf
Een gestoofde konijnenbout lekker anders dan anders. Zo klaar met voorbereiden en eenmaal in de oven er geen omkijken meer naar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
115 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Römertopf Nieuwe Stijl Eigen tekst en ieta naar smaak aangepast.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde konijnenbout met groente uit de Römertopf te bereiden
- Was de bouten af en dep ze goed droog.
- Meng peper en zout met de bloem en wrijf er de bouten aan beidekanten mee in.
- Roer de crème fraîche met de tomatenpuree los.
- Verhit het bakproduct en bak de bouten aan beide kanten snel bruin.
- Haal ze uit de pan , zet opzij en smoor de ui, knoflook, bleekselderij en paprika enkele minuten.
- Leg de groente in de vochtige onderschaal en leg de bouten erbovenop.
- Tot slot de tomaten crème fraîche op de bouten.
- Leg de vochtige bovenschaal op de onderschaal en plaats de Topf op het rooster in het midden van de KOUDE oven.
- Stel dan de oven in op 200-220 graden en stoof de bouten in circa 120 minuten gaar.
- Haal de laatste 15 minuten van de stooftijd de bovenschaal weg, zodat de bouten een extra mooi bruin korstje krijgen.
- Lekker met aardappeltjes of rijst .