Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerd ei met groene asperges
PT20M
Gepocheerd ei met groene asperges
Een heerlijk gepocheerd ei met groene asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Ronny Henri Szostek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerd ei met groene asperges te bereiden
Breng water met zout aan de kook en blancheer de asperges totdat ze bijna gaar zijn. vul een sauspan drie-vierde volledig met water en breng aan de kook. voeg het dragonazijn toe en verminder hitte bijgevolg dat het water slechts onder kookpunt is. breek een per een de eieren in een klein kommetje, en glijd ze daarna voorzichtig het water in. pocheer totdat het wit van het ei gaar uitziet, maar de eidooiers nog rauw; ongeveer 3 minuten. sauteer terwijl de eieren pocheren de ontbijtspek en verdeel over de 4 borden. leg op elk bord 4 stengels asperges. laat de gepocheerde eieren uitdruppelen op keukenpapier. leg één gepocheerd ei op de asperges en die direct op.