Heb ze laten afkoelen, alvorens te eten.
Erg lekker, het bittere van het bier was vrnl. achtergebleven in het kookvocht.
Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde maïskolven in bier
PT100M
Gepocheerde maïskolven in bier
Een heerlijk gepocheerde maïskolven in bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde maïskolven in bier te bereiden
Verwijder de schutbladen en smeer de kolven in met mosterd, zout en olie.
Verwarm de pan met een beetje olie en bak aan alle kanten aan (ca. 20 min.).
Voeg daarna flesje bier toe (pils).
Laat aan de kook komen en op laag vuur ca. 60 min garen, met deksel op de pan.
Draai af en toe om.
Verwarm de pan met een beetje olie en bak aan alle kanten aan (ca. 20 min.).
Voeg daarna flesje bier toe (pils).
Laat aan de kook komen en op laag vuur ca. 60 min garen, met deksel op de pan.
Draai af en toe om.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
hns zegt:
derbyke zegt:
hns zegt: