Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde peer met......Chocoladesaus
PT30M
Gepocheerde peer met......Chocoladesaus
Een heerlijk gepocheerde peer met......chocoladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde peer met......Chocoladesaus te bereiden
Bereidingswijze peer:
Schil de peer voorzichtig, laat de steeltjes heel.
Snij een dun plakje van de peer, zodat deze blijft staan met het steeltje naar boven en bestrijk de peer direct met citroensap.
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng 3/4 dl water met de suiker en het vanillemerg aan de kook.
Zet de peren in de hete vloeistof en laat ze afgedekt op heel zacht vuur in ongeveer 15 min. tegen de kook aan gaar worden.
Laat de peren in de siroop afkoelen.
CHOCOLADESAUS:
Doe alle ingredienten voor de saus in een kom en verwarm dit boven een pan met heet water.
Roer regelmatig tot een gladde saus ontstaat.
Serveer de warmte saus bij de peren.
Schil de peer voorzichtig, laat de steeltjes heel.
Snij een dun plakje van de peer, zodat deze blijft staan met het steeltje naar boven en bestrijk de peer direct met citroensap.
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng 3/4 dl water met de suiker en het vanillemerg aan de kook.
Zet de peren in de hete vloeistof en laat ze afgedekt op heel zacht vuur in ongeveer 15 min. tegen de kook aan gaar worden.
Laat de peren in de siroop afkoelen.
CHOCOLADESAUS:
Doe alle ingredienten voor de saus in een kom en verwarm dit boven een pan met heet water.
Roer regelmatig tot een gladde saus ontstaat.
Serveer de warmte saus bij de peren.
bertal zegt:
Gelukkig dat het een MEGA recept was, smullen maar.:);)
m.v.g. Bert Allers