Recept
« Terug naar recepten
Gepofte aardappel met yoghurt en groene tapenade.
PT60M
Gepofte aardappel met yoghurt en groene tapenade.
Een heerlijk gepofte aardappel met yoghurt en groene tapenade. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepofte aardappel met yoghurt en groene tapenade. te bereiden
Voor de groene tapenade: vijzel de knoflook, bieslook en peteselie door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel de aardappels losjes in aluminiumfolie of dubbel bakpapier en leg op het middelste ovenrooster. Schakel na 15 min naar 180°C. Laat de yoghurt uitlekken in een zeef, bekleed met een vochtige theedoek. Schep de yoghurt uit de doek en roer er tapenade door. Prik in de aardappel na omstreeks 45 min. om op gaarheid te testen. Halveer ze in de lengte en schep de saus erin.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel de aardappels losjes in aluminiumfolie of dubbel bakpapier en leg op het middelste ovenrooster. Schakel na 15 min naar 180°C. Laat de yoghurt uitlekken in een zeef, bekleed met een vochtige theedoek. Schep de yoghurt uit de doek en roer er tapenade door. Prik in de aardappel na omstreeks 45 min. om op gaarheid te testen. Halveer ze in de lengte en schep de saus erin.