Snij de asperges in de lengte doormidden.
Leg vier halve asperges op het bord.
Voeg peper en zout toe op de asperges.
Besprenkel de aceto glace over de asperges.
Snij de eendenborst in mooie plakjes en dresseer deze op de asperges.
Garneer het gerecht met de frisee sla.
Recept
« Terug naar recepten
Gerookte eendenborst met asperges
PT60M
Gerookte eendenborst met asperges
Een heerlijk gerookte eendenborst met asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan van der Linden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
gooische-kookstudio.nl/recepten-gooische-kookstudio/hollandse-asperges-met-gerookte-eendenborst-en-asperge-creme-soep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte eendenborst met asperges te bereiden
Leg de asperges plat op een snijplank en schil deze van kop naar kont.
Verwijder de kontjes door 2 cm van de onderkant van de asperge weg te snijden.
Plaats de asperges in een pan of slede waarin ze plat kunnen leggen.
Zet de asperges onder koud water en voeg de roomboter en zout toe.
Dek de asperges af met een schone theedoek zodat ze tijdens het koken onder water blijven staan.
Zet de asperges op het vuur en laat de asperges 2 minuten koken en draai dan het vuur uit.
Laat de asperges afkoelen in het kookvocht.
Snij de eendenborsten in op de vetkant.
Bak de eendenborst op het vet krokant. Voeg geen vetstof toe aan de pan.
Als de vetkant mooi krokant en goudbruin is bak dan de vleeskant kort aan.
Plaats de rookoven op het vuur en voeg de rookmot toe.
Als de rookmot gaat roken de eendenborsten in de rookoven plaatsen.
Laat het vuur onder de rookoven nog twee minuten aan staan.
Doe het vuur onder de rookoven uit en laat de eendenborsten nog drie minuten in de rookoven rusten.
Verwijder de kontjes door 2 cm van de onderkant van de asperge weg te snijden.
Plaats de asperges in een pan of slede waarin ze plat kunnen leggen.
Zet de asperges onder koud water en voeg de roomboter en zout toe.
Dek de asperges af met een schone theedoek zodat ze tijdens het koken onder water blijven staan.
Zet de asperges op het vuur en laat de asperges 2 minuten koken en draai dan het vuur uit.
Laat de asperges afkoelen in het kookvocht.
Snij de eendenborsten in op de vetkant.
Bak de eendenborst op het vet krokant. Voeg geen vetstof toe aan de pan.
Als de vetkant mooi krokant en goudbruin is bak dan de vleeskant kort aan.
Plaats de rookoven op het vuur en voeg de rookmot toe.
Als de rookmot gaat roken de eendenborsten in de rookoven plaatsen.
Laat het vuur onder de rookoven nog twee minuten aan staan.
Doe het vuur onder de rookoven uit en laat de eendenborsten nog drie minuten in de rookoven rusten.
gooischekookstudio zegt: