Recept
« Terug naar recepten
Gerookte forelfilet op een carpaccio van rode biet
PT60M
Gerookte forelfilet op een carpaccio van rode biet
Een heerlijk gerookte forelfilet op een carpaccio van rode biet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte forelfilet op een carpaccio van rode biet te bereiden
Maak op de gebruikelijke manier circa een halve liter mayonaise. Doe in een klein kommetje een paar eetlepels Wasabi poeder en roer dat tot een pasta met wat azijn. Laat even staan. Roer dan de Wasabi pasta door de mayonaise en breng verder op smaak. Bij gebrek aan Wasabi poeder is mierikswortel hiervoor een vervanger.
Schil de knolselder en rasp er zeer dunnen en lange julienne van (engelenhaar) met een mandoline of rasp. Eventueel met een keukenmachine.
Schil de rode bieten en schaaf er zeer dunne plakken van. Leg deze op een platte schaal of bord.
Verhit de frituurolie en frituur de knolselder julienne goudgeel en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Presentatie
Neem platte borden, leg in het midden een cirkel van de bieten carpaccio, daarop een lepeltje mayonaise, hierop de forelfilet, weer een lepeltje mayonaise en hierop een hoopje gefrituurde knolselder.
Garneer het bord met een paar kleine toefjes peterselie. Druppel wat van de mooie olijfolie over de spiegel van het bord en strooi er wat grof zeezout over.
Serveer met stokbrood.
Schil de knolselder en rasp er zeer dunnen en lange julienne van (engelenhaar) met een mandoline of rasp. Eventueel met een keukenmachine.
Schil de rode bieten en schaaf er zeer dunne plakken van. Leg deze op een platte schaal of bord.
Verhit de frituurolie en frituur de knolselder julienne goudgeel en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Presentatie
Neem platte borden, leg in het midden een cirkel van de bieten carpaccio, daarop een lepeltje mayonaise, hierop de forelfilet, weer een lepeltje mayonaise en hierop een hoopje gefrituurde knolselder.
Garneer het bord met een paar kleine toefjes peterselie. Druppel wat van de mooie olijfolie over de spiegel van het bord en strooi er wat grof zeezout over.
Serveer met stokbrood.